Maya Kozmetika Nyíregyháza
Telefonszám: +36 20 966 9344
4400 Nyíregyháza, Ferenc krt. 9.

Hát kezelés

Egy jól képzett kozmetikus tudja, hogyan kell kívül – belül kezelni vendégeit, hogy megjelenésük ápolt és magabiztos legyen a mindennapi- és üzleti életben. Alapos tájékozottsággal kell rendelkeznie, mert a „csodatevő” kezelések kínálata igen bőséges, így a kiválasztása is nehézkes, célszerű a probléma megoldásához a legmegfelelőbbet alkalmazni.

Hátkezelések

A pattanásos, gyulladt bőr a háton igen kellemetlen, sokszor maradandó hegekkel gyógyul. Sok embert gátlásossá tesz, nem mer uszodában, strandon mutatkozni fürdőruhában. A pár választás során is igen kellemetlen szituációkat okozhat.

A bőr anatómiai felépítése minden egyes embernél egyforma. Ha azonban jobban megnézzük, megtapintjuk az embertársaink bőrét, akkor tapasztalhatjuk, hogy egyikünk bőre üde színű, bársonyos tapintású, másikunké sápadt, fakó, érdes tapintású vagy olajosan fénylő. A felsorolt eltérések a bőr faggyúmirigyeinek csökkent vagy fokozott működésével, a bőr egyes rétegeinek eltérő víztartalmával magyarázható.

Napjainkban előforduló leggyakoribb bőrhiba a faggyúmirigy és a szaruréteg túlzott termelődése, melynek tüneteit nemcsak az arcon, hanem egyéb testtájakon is észlelhetjük, például a háton. Túlzott napozás és szoláriumozás a bőrt megvastagíthatják ezért a természetes vízháztartása felborul és a faggyúmirigy túlműködése beindul, hogy a vízleadást szabályozza. Sajnos nemcsak aknék találhatóak itt hanem lipomák (zsírcsomók), mely nodusok (csomók) mérete borsónyitól almányi méretet is elérhet. Ennek kialakulásának főbb oka a szarupikkelyek lassú leválási folyamata, emiatt a faggyúmirigyek kivezető nyílásait elzárják. Majd hosszas folyamat során megkeményedik. Kozmetikus ezek eltávolítását is végezheti.

Formái:

×    egész hátbőr piros, gyulladt; akne eritémával

×    szórványosan nagy, gennyes hólyagok; konglobáta, induráta, fisszúrák

×    érdes, vastag, durva bőr, tele mittesszerrel, szeborrea hiperkeratózissal

×    bőr alatti lencsényire, babnyira, de akár almányira is feldudorodó zsírcsomó magában, néha több is; lipoma

×    hámló, viszkető piros bőrfelület; ekcémák

Otthoni ápolás:

Otthon feltétlenül szükséges az ápolása illetve a tisztán tartása a háton lévő bőrfelületnek. Belsőleg pedig személyre szabott megfelelő étrend betartása. Figyelnünk lel még arra is, hogy jól szellőző ruhát hordjunk a minden napjainkban.

Hátkezelés tisztítással

Kezelés menete:

letisztítás, radírozás (frimátorral is), aromás gőz, tisztítás, fertőtlenítés, vio, összehúzó pakolás, hidratálás

Hátkezelés gépi

Kezelés menete:

letisztítás, mikrodermabráziós bőrcsiszolás, ultrahang, vasalás

Copyright 2012 © Maya Kozmetika
Webfejlesztés: Arteries Studio